Hoe u zich kunt aanpassen aan kantoorwerk als freelancer

Kantoorleven voor een voormalige freelancer verandert vaak in irritatie, eenzaamheid en verlangen om onmiddellijk de nieuwe werkplek te verlaten. Psycholoog Anette Orlova deelt advies dat zal helpen om erachter te komen waarom dit gebeurt, en constructieve relaties op te bouwen met de baas en collega’s.

Toegang tot het kantoor voor freelancer is vaak niet eenvoudig. Een specialist kan snel een baan vinden, omdat hij hoge kwalificaties en unieke ervaring in zijn vakgebied heeft, maar het is niet eenvoudig om te integreren in het formaat van relaties in het team.

Klanten komen vaak over een soortgelijk probleem. Eerst draaien ze zich omdat ze het kantoor willen verlaten voor freelance, en dan – omdat het moeilijk is om terug te keren. Hier zijn enkele tips die er veel helpen.

een.Analyseer waarom u naar freelance bent gegaan

Wat was precies het motief voor uw vertrek uit het kantoor? Misschien is u vertrokken om projecten te implementeren die niet konden worden gecombineerd met de hoofdbelasting, en misschien is het tot op zekere hoogte gevlucht van het kantoorschema en de druk van het hoofd. Bedenk of u u ertoe hebt gebracht om naar freelance te gaan, een verlangen om ongemak te vermijden.

Als sommige factoren op kantoor gebruikten om stress voor u te creëren, dan zullen ze zelfs nu hetzelfde ongemak veroorzaken. Om zich aan te passen, is het noodzakelijk om uw manieren te heroverwegen om moeilijkheden te overwinnen. Om dit te doen, moet je verder gaan dan het gebruikelijke gedragscenario en nieuwe tactieken beheersen.

2.Een positieve intentie formuleren

We overwinnen ons gemakkelijker moeilijkheden en passen we ons aan in nieuwe omstandigheden als we de opportuniteit en betekenis van onze activiteiten begrijpen. Vraag jezelf af waarom je terugkeert. Vind verschillende redenen. Rechtvaardigen alle bonussen voor jezelf: salaris, loopbaangroei, vertrouwen in de toekomst.

Stel dan een belangrijkere vraag: waarom doe je dit? Het is moeilijker om het te beantwoorden: naast opportuniteit impliceert het zinvolheid, en alleen u kunt de betekenis bepalen. Misschien is dit het emotionele comfort van het huis voor uw kinderen, de mogelijkheid om uw potentieel te realiseren op meer grote schaalprojecten en meer voordelen te bieden? Dit zijn geweldige doelen!

3.Wet niet op innerlijke weerstand

Vaak zien voormalige freelancers het

kantoor als een tijdelijke maatregel, denkend dat ze binnenkort weer vrij zullen gaan. Deze installatie voorkomt het overwinnen van moeilijkheden in relaties met collega’s en investeren in langdurige samenwerking. De aandacht van zo iemand zal worden geconcentreerd op het opmerken van de negatieve momenten, alsof het bevestigen van de vorige attitudes.

In de eerste werkdagen, nauwelijks interne weerstand voelen, werken met aandacht – leer positieve punten op te merken. Begin met het comfortabel maken van uw werkplek. Dit helpt u contact te leggen met een nieuwe ruimte en voelt zich beter.

vier.Word deel uit van het team

Bij terugkeer naar het kantoor is het uiterst moeilijk om jezelf als onderdeel van het geheel te beschouwen, en geen aparte eenheid. De freelancer was gewend aan het feit dat succes volledig van hem afhangt, maar wanneer hij naar kantoor komt, ongeacht hoe goed hij zijn taken uitvoert, zal het resultaat algemeen zijn. Een dergelijke specialist merkt echter alleen alleen zijn deel van het werk op, en anderen beschouwen dit als een manifestatie van egoïsme.

Ga door met het feit dat u deel uitmaakt van het team, houd rekening met de algemene taken. Neem het initiatief aan, neem deel aan gesprekken over de toekomst van het bedrijf. Tijdens vergaderingen, in het proces van discussie, probeer namens het team te spreken. Bijvoorbeeld, in plaats van “Ik wil dat voor mijn project”, zeg dan: “We zouden dit willen doen”.

Dankzij dit zullen collega’s u als een persoon beschouwen die denkt over de belangen van het team, en niet over hun eigen. Woon bedrijfsevenementen en verjaardagen bij, zodat mensen het gevoel hebben dat je het team binnenstroomt. Dit is ook noodzakelijk zodat uw hersenen wennen, dat dit territorium comfortabel en veilig is.

5.Vergeet het verleden

Zelfs als u graag de periode herinnert waarin u exclusief van uzelf afhing en effectief thuis werkte, moet u het niet op de werkplek doen. Dergelijke schijnbaar inactieve gesprekken irriteren altijd en veranderen u automatisch in een giftige medewerker. Bovendien is dit een directe manier om de huidige werkplek te verdubbelen.

Maak in plaats daarvan een lijst met voordelen van een nieuwe plek. Stel een dagboek uit om elke avond op te merken wat je vanaf vandaag zou kunnen doen toen je een freelancer was. Zoek naar bevestiging dat u de juiste keuze hebt gemaakt. Zet het werkplan drie jaar op kantoor. Het is niet nodig dat u drie jaar in dit bedrijf zult werken, maar een dergelijke planning zal u helpen bewust te ontwikkelen op dit werk.

6.Zoek naar sociale steun

De noodzaak om constant in dezelfde ruimte te zijn met een groot aantal mensen kan ongemak veroorzaken, vooral in het begin. Bovendien kun je jezelf zelfs onbewust contrasteren met het team dat het conflict in je zal verergeren en negatieve stereotypen over freelancers in anderen zal versterken – bijvoorbeeld dat je niet lang op kantoor bent en dat het moeilijk is om het met je eens te zijn.

Probeer, kom naar de werkplek, praat over iets met drie of vier collega’s. Stel verduidelijkende vragen, stel over de manieren van het bedrijf, bied aan om samen te lunchen. Zoek naar algemene kwaliteiten met uw collega’s, markeer de kwaliteiten die u leuk vindt in anderen. De mensen rondom zullen onmiddellijk dichter bij u worden, en het zal gemakkelijker zijn om te communiceren. Schrijf elke avond in een dagboek van dank aan mensen die op het werk je op zijn minst de minste steun hebben getoond, zelfs als je een kijkje of woord hebt.

7.Leer van je leider

Een zelfstandige persoon went aan het feit dat hij zijn eigen baas is, dus alle bevelen van de leider kunnen irriteren. Het lijkt u misschien dat de baas uw werk bekritiseert en over het algemeen een fout vindt. Herinner jezelf eraan dat de baas verantwoordelijk is voor het eindresultaat, dus het is belangrijk voor hem om het werk van elke werknemer te optimaliseren.

Een andere fout is om zijn tekortkomingen in de baas op te merken. Ja, misschien in termen van een afzonderlijke vaardigheid die je eromheen gaat, maar hij heeft een dozijn anderen. En als je ervoor hebt gekozen om terug te keren naar het systeem, moet je kijken naar die vaardigheden die het hoofd van dit systeem toestaan ​​te leiden. Probeer zijn sterke punten te onderscheiden, denk na over wat je van hem zou kunnen leren om goed te maken wat je niet genoeg hebt.

acht.Vind de pluspunten in alles

Na werk op afstand zal de noodzaak om elke dag naar het kantoor te gaan en veel tijd op de weg door te brengen je wegen. Bedenk een interessante optie om deze tijd te gebruiken. Een deel van de weg gaat bijvoorbeeld te voet om voor de gezondheid te zorgen en over te schakelen van persoonlijke taken naar professional of vice versa.

Het veranderen van zelfstandigheid om in het bedrijf te werken is een moeilijke keuze. Als je voor het kantoor hebt besloten, zoek dan naar een goed groot bedrijf waar je met interessante mensen kunt communiceren en fatsoenlijke lonen kunt ontvangen. Zoek naar voordelen in uw nieuwe kwaliteit en gebruik alle mogelijkheden om zoveel mogelijk op kantoor te werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *